Carminat TomTom

Any problem with TomPlayer ? you can ask here

Re: Carminat TomTom

Postby wolfgar » 16 Nov 2010, 23:55

Hi

So i have just prepared a new image and some binaries to perform first tests.

Please follow the installation procedure :
Download official Tomplayer V0.230 (from here : http://sourceforge.net/projects/tomplayer/ )
- Extract the content of the distrib folder (the main folder in the ZIP archive) at the root of your external SD card. (you must have tomplayer folder at the root of your sdcard)
- Then download http://www.tomplayer.net/ttsystem_carminat , copy it at the root of your sdcard and rename it to "ttsystem" on the sdcard
EDIT : This ttsystem has been removed as tests have not been succesful : If you wanna experiment : keep your tomtom ttsystem and follow the instructions which i give in the following post ...
- Then download http://www.tomplayer.net/pack_carminat.zip extract its content in the tomplayer folder on your sdcard (it should replace 2 files and add a new one)

Cross your fingers and try to boot
It that works, the tomplayer IHM should usable with the remote :
-> right and left to move between widgets
-> ok button to select/validate
-> up and down to move in the file selector or to validate on(same as ok button ) on other widgets


It you manage to run mplayer then you will loose the interaction as i have not yet modfied the second part of the code (the one that interacts with mplayer)...

I have not been able to test yet so the first tries may be disappointing but i know we are very close to success...

Regards
User avatar
wolfgar
Site Admin
 
Posts: 1880
Joined: 26 Feb 2008, 22:15

Re: Carminat TomTom

Postby prubus » 17 Nov 2010, 00:30

Good news: it boots, shows the tomplayer splash, it shuts down gracefully.
Bad news: doesn't react to keys or joystick.

Is there any debug info we can log?

Edit:
Congratulations for a first beta! :)
prubus
Membre
 
Posts: 25
Joined: 28 Sep 2010, 11:34

Re: Carminat TomTom

Postby wolfgar » 17 Nov 2010, 00:44

hmm
i should have forgotten something !
In fact i have tested the tomplayer gui driven by key inputs but i have not been able to check that i was able to redirect the can inputs correctly (well i know how to do now but i was not sure it was functional in my image...and it seems not to be...)

i would be interested by adding these lines in the script:
ps > /sdcard/ps.txt
ls /dev/input > /sdcard/inputs.xt


Anyway i hope to find whats wrong with my current image ...

regards
User avatar
wolfgar
Site Admin
 
Posts: 1880
Joined: 26 Feb 2008, 22:15

Re: Carminat TomTom

Postby prubus » 17 Nov 2010, 00:52

You mean /media/sdcard, right?
Haven't checked your ttsystem...
prubus
Membre
 
Posts: 25
Joined: 28 Sep 2010, 11:34

Re: Carminat TomTom

Postby wolfgar » 17 Nov 2010, 02:23

sorry !
i mean /mnt/sdcard/ (this is where my init script mounts the sdcard)
User avatar
wolfgar
Site Admin
 
Posts: 1880
Joined: 26 Feb 2008, 22:15

Re: Carminat TomTom

Postby wolfgar » 17 Nov 2010, 02:43

Lets try another test ;

Do not use my own image ttsystem. (ttsystem_carminat)

Copy the files from http://www.tomplayer.net/pack_carminat.zip in tomplayer folder on the sdcard
Then replace tomplayergui.sh by this new script

and tell me whether it reacts to the remote as it should or not...

If no, i will post a new scripts and binaries tomorrow night to get traces ...

regards
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
wolfgar
Site Admin
 
Posts: 1880
Joined: 26 Feb 2008, 22:15

Re: Carminat TomTom

Postby apak » 17 Nov 2010, 09:43

I will try it this afternoon as soon as I get home....

as far as i understnad, be should use a workig SD, copy the tomplayer, and replace files in tomplayer folder with this and the .sh also...
apak
Membre
 
Posts: 11
Joined: 12 Nov 2010, 21:42

Re: Carminat TomTom

Postby prubus » 17 Nov 2010, 10:01

If you get the same result as i, please be sure you have the car manual nearby. Unless you already know what fuse you must remove to power off the carminat.
The previous version will turn off the carminat if you turn off the radio, this will be "frozen" at the tomplayer main screen.
Nothing else is different.

I added some more debug and the result is:
The output of carminat_inputs is:
Code: Select all
Error while opening /dev/input/CswEvent0

and the output of ls /dev/input:
Code: Select all
event0
event1
event2
event3
keyboard
mice
mouse
mouse0
mouse1
mouse2
mouse3


ps outputs:
Code: Select all
.... kernel stuff
  287 root        324 S   hciattach /dev/ttySAC1 bcsp 921600
  289 root        580 S   hcid: processing events
  292 root        632 S   sdpd
  294 root        568 S   dund --channel=2 --listen --msdun --pppd /sbin/pppd
  295 root       1276 S   /bin/vehicledaemon
  298 root        616 S   /bin/sh ./tomplayergui.sh
  304 root        268 S   ./refresh_wdg
  434 root        264 S   ./carminat_inputs


So, it seems like vehicledaemon is running, which means that the keys are reaching the carminat from the CAN bus. Only they are not captured by the carminat_inputs because the CswEvent0 fifo is not created.

Wolfgar: when you talk about the "remote", you mean a bluetooth remote control? My car has no remote control, only the "Central Switch" (joystick plus keys).
That could explain why i have no CswEvent0. The Central Switch provides events through CAN but i'm not sure if the remote works in the same way (as it is bluetooth).

Remote:
Image
Central Switch:
Image

Paul
prubus
Membre
 
Posts: 25
Joined: 28 Sep 2010, 11:34

Re: Carminat TomTom

Postby apak » 17 Nov 2010, 11:15

don´t think it could happen, because he said NOT TO use is ttsystem..so I will be using a original 8.842 ttsystem without modification...so it´s more unlikely that the carminat could freeze by turning off radio...but thanks anyway...i´ll be aware off it just in case it happens...
apak
Membre
 
Posts: 11
Joined: 12 Nov 2010, 21:42

Re: Carminat TomTom

Postby prubus » 17 Nov 2010, 12:25

apak wrote:don´t think it could happen, because he said NOT TO use is ttsystem..so I will be using a original 8.842 ttsystem without modification...so it´s more unlikely that the carminat could freeze by turning off radio...but thanks anyway...i´ll be aware off it just in case it happens...


Ups... sorry. I will try again.

EDIT:
The carminat doesn't freeze. Simply it seems that it doesn't poweroff as it should and remains presenting the tomplayer screen.
But as i was using the ttsystem_carminat, the result is not valid.

What about the remote vs central switch? What interface you have?
prubus
Membre
 
Posts: 25
Joined: 28 Sep 2010, 11:34

Re: Carminat TomTom

Postby barnello » 17 Nov 2010, 13:33

I tried wolfgar's last solution but it doesn't work

I only get the loading screen (with the hourglass) for a while and then black screen for a minute... then the loading screen again.

no response from the remote, and the blue led on it keeps blinking as it can't get the synchronization with the tomtom
barnello
Membre
 
Posts: 13
Joined: 15 Nov 2010, 22:50

Re: Carminat TomTom

Postby prubus » 17 Nov 2010, 14:31

Same in a car using the joystick (except that there is no blue led, because it doesn't exist).
Boots->hourglass->reboot.
prubus
Membre
 
Posts: 25
Joined: 28 Sep 2010, 11:34

Re: Carminat TomTom

Postby wolfgar » 17 Nov 2010, 23:09

First of all many thanks for all your tests and reactions.

I am currently trying to answer a crucial question with 2 advanced users (prubus : you are one of them of course !) and give official feedback here as soon as we can...

Wolfgar
User avatar
wolfgar
Site Admin
 
Posts: 1880
Joined: 26 Feb 2008, 22:15

Re: Carminat TomTom

Postby barnello » 20 Nov 2010, 11:14

I noticed that after applying wolfgar's solution, when I use the original Renault SD in my Carminat the information from the radio (such as RDS, frequency, volume) are not displayed any more, even when I change station or go into the radio menu...

is it just me or did it happen to someone else too?
barnello
Membre
 
Posts: 13
Joined: 15 Nov 2010, 22:50

Re: Carminat TomTom

Postby wolfgar » 20 Nov 2010, 16:08

Hi barnello,

Which solution have you tried?
The first one (with my own ttsystem ) or the second one ?

I have remove my own ttsystem yesterday after a similar feedback and i added the warning in my post ...
Please every one : Do not use my own ttsystem even if you have downloaded it before removal as long as we have not been sure for the cause of this problem...

regards
User avatar
wolfgar
Site Admin
 
Posts: 1880
Joined: 26 Feb 2008, 22:15

PreviousNext

Return to Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest